PARTNERZY PORTALU
partner portalu partner portalu
GIODO: uwaga na RODOwymuszenia
2018-05-06 23:05  |  kan

GIODO: uwaga na RODOwymuszenia

GIODO przestrzega, by z rozwagą korzystać z ofert podmiotów oferujących pomoc w przygotowaniu się do RODO. Im bliżej do 25 maja 2018 r., czyli dnia rozpoczęcia stosowania...

ŚIL: praktyczny kurs RODO
2018-05-06 22:53  |  kan

ŚIL: praktyczny kurs RODO

RODO w Twoim gabinecie – algorytm postępowania - to temat specjalnie zorganizowanego kursu przez Śląską Izbę Lekarską. Kurs odbędzie się 16 i 18 maja 2018 r.

RODOcop będzie czuwał
2018-03-28 10:31  |  kan

RODOcop będzie czuwał

Co - w świetle nowych przepisów - będzie brane pod uwagę w przypadku ustalania kary za błąd przy zbieraniu lub przetwarzaniu danych osobowych, wyjaśnia Bartosz Gajek, adwokat.

Oswajanie RODO
2018-03-17 21:40  |  ms

Oswajanie RODO

Powstaje kodeks ochrony danych osobowych dla branży medycznej. Dokument może być podstawowym wsparciem i drogowskazem dla świadczeniodawców zagubionych w gąszczu niedomówień i...

GIODO: wdrażanie RODO zagrożone
2018-02-21 13:37  |  en

GIODO: wdrażanie RODO zagrożone

Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych ma poważne obawy, czy dojdzie do planowej realizacji rozporządzenia o ochronie danych (RODO). Widzi  bowiem jedną, zasadniczą...

Przedsiębiorcy zaniepokojeni RODO
2018-02-13 21:54  |  PAP/smn

Przedsiębiorcy zaniepokojeni RODO

Możliwość nakładania wielomilionowych kar administracyjnych uznali polscy przedsiębiorcy za jedno z zagrożeń związanych z rozporządzeniem o ochronie danych osobowych (RODO)....

NFZ musi przetwarzać dane osobowe pacjentów
2018-02-04 15:31  |  ms

NFZ musi przetwarzać dane osobowe pacjentów

Żądanie zaprzestania przetwarzania danych, bądź odwołanie zgody na przetwarzanie danych osobowych, nie może być zrealizowane przez Narodowy Fundusz Zdrowia – informuje publiczny...

WIL o implikacjach wynikających z RODO
2018-01-16 11:42  |  ms

WIL o implikacjach wynikających z RODO

Im bliżej do wejścia w życie rozporządzenia o ochronie danych osobowych (RODO) – 28 maja 2018 r., tym więcej niejasności, na które wskazują lekarze dentyści. Niektóre z nich...

Prawnik: lepiej już przygotowywać się do RODO
2018-01-08 13:06  |  en

Prawnik: lepiej już przygotowywać się do RODO

Od 25 maja 2018 r. obowiązywać będą nowe przepisy w ochronie danych osobowych. Warto wykorzystać pozostałe do tej daty miesiące, aby się do tych ważnych zmian przygotować, -...

Przetwarzanie danych w świetle RODO
2018-10-02 07:38  |  ms

Przetwarzanie danych w świetle RODO

W złożonym i wymagającym fachowej wiedzy procesie diagnostycznym i leczniczym dochodzi stale do przetwarzania danych osobowych. Nie jest to czynność polegająca jedynie na...

POLECAMY W SERWISACH

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do odwołania zgody oraz prawo sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem.

W dowolnym czasie możesz określić warunki przechowywania i dostępu do plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Jeśli zgadzasz się na wykorzystanie technologii plików cookies wystarczy kliknąć poniższy przycisk „Przejdź do serwisu”.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.