RODO w ochronie zdrowia - będą wskazówki
2018-06-30 18:28  |  ms

RODO w ochronie zdrowia - będą wskazówki

Jest pomysł, aby opracować zestaw wskazówek dla świadczeniodawców funkcjonujących w ochronie zdrowia, które pomagałyby w prawidłowej implementacji przepisów RODO - dowiaduje się...

RODO: wzory dokumentacji
2018-06-11 10:30  |  en

RODO: wzory dokumentacji

Opolska Izba Lekarska, we współpracy z Warmińsko-Mazurską Izbą Lekarską w Olsztynie, sygnuje materiały dotyczące przepisów regulujących ochronę danych osobowych.

GIODO: uwaga na RODOwymuszenia
2018-05-06 23:05  |  kan

GIODO: uwaga na RODOwymuszenia

GIODO przestrzega, by z rozwagą korzystać z ofert podmiotów oferujących pomoc w przygotowaniu się do RODO. Im bliżej do 25 maja 2018 r., czyli dnia rozpoczęcia stosowania...

ŚIL: praktyczny kurs RODO
2018-05-06 22:53  |  kan

ŚIL: praktyczny kurs RODO

RODO w Twoim gabinecie – algorytm postępowania - to temat specjalnie zorganizowanego kursu przez Śląską Izbę Lekarską. Kurs odbędzie się 16 i 18 maja 2018 r.

RODOcop będzie czuwał
2018-03-28 10:31  |  kan

RODOcop będzie czuwał

Co - w świetle nowych przepisów - będzie brane pod uwagę w przypadku ustalania kary za błąd przy zbieraniu lub przetwarzaniu danych osobowych, wyjaśnia Bartosz Gajek, adwokat.

Oswajanie RODO
2018-03-17 21:40  |  ms

Oswajanie RODO

Powstaje kodeks ochrony danych osobowych dla branży medycznej. Dokument może być podstawowym wsparciem i drogowskazem dla świadczeniodawców zagubionych w gąszczu niedomówień i...

GIODO: wdrażanie RODO zagrożone
2018-02-21 13:37  |  en

GIODO: wdrażanie RODO zagrożone

Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych ma poważne obawy, czy dojdzie do planowej realizacji rozporządzenia o ochronie danych (RODO). Widzi  bowiem jedną, zasadniczą...

Przedsiębiorcy zaniepokojeni RODO
2018-02-13 21:54  |  PAP/smn

Przedsiębiorcy zaniepokojeni RODO

Możliwość nakładania wielomilionowych kar administracyjnych uznali polscy przedsiębiorcy za jedno z zagrożeń związanych z rozporządzeniem o ochronie danych osobowych (RODO)....

NFZ musi przetwarzać dane osobowe pacjentów
2018-02-04 15:31  |  ms

NFZ musi przetwarzać dane osobowe pacjentów

Żądanie zaprzestania przetwarzania danych, bądź odwołanie zgody na przetwarzanie danych osobowych, nie może być zrealizowane przez Narodowy Fundusz Zdrowia – informuje publiczny...

WIL o implikacjach wynikających z RODO
2018-01-16 11:42  |  ms

WIL o implikacjach wynikających z RODO

Im bliżej do wejścia w życie rozporządzenia o ochronie danych osobowych (RODO) – 28 maja 2018 r., tym więcej niejasności, na które wskazują lekarze dentyści. Niektóre z nich...

POLECAMY W SERWISACH