• jobDent jobDENT
    giełda pracy

    najnowsze oferty pracy

    Szukam pracy

  • kursDent kursDENT
    szukaj szkoleń
PARTNER PORTALU
partner portalu

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Infodent24.Pl szanuje prawa swoich Użytkowników i respektuje ustawę o ochronie danych osobowych w zakresie zachowania bezpieczeństwa i poufności pozyskanych danych osobowych.

Kto jest administratorem danych osobowych?

Administratorem danych osobowych infoDENT24.pl jest PTWP-ONLINE Sp. z o.o. z siedzibą w Katowicach (kod pocztowy: 40-163), przy Placu Sławika i Antalla 1.

Jakie dane osobowe są zbierane przez infoDENT24.pl?

Użytkownicy Platformy sami decydują, kiedy chcą udostępnić swoje dane, natomiast wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez infoDENT24.pl wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją serwerami. Adresy IP są również wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji demograficznych (np. o regionie, z którego następuje połączenie).

Zapisanie się do niektórych usług oferowanych przez infoDENT24.pl, wymaga jednak rejestracji oraz podania następujących danych osobowych:

  • imię i nazwisko,
  • adres e-mail,
  • miasto zamieszkania,
  • zajmowane stanowisko.

Użytkownik ustala samodzielnie indywidualizujący go login oraz hasło do logowania na swój profil.

W formularzu należy też zaznaczyć, czy jest się zainteresowanym otrzymywaniem Newslettera, a także – zgodnie z aktualnie obowiązującą Ustawą o ochronie danych osobowych – wyrazić zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych dla celów infoDENT24.pl. Wyrażenie chęci otrzymywania Newslettera jest dobrowolne i w każdej chwili można się z niego wypisać.

Użytkownik może zadąć usunięcia danych.

  • Zbierane dane osobowe są potrzebne do:
  • umożliwienia kontaktu z Użytkownikiem,
  • umożliwienia Użytkownikom zalogowanie się do systemu,
  • wysyłki Newslettera, w tym celu wykorzystamy imię i nazwisko oraz adres mailowy,
  • odpowiedzi na pytania Użytkowników,
  • analizy statystycznej. Dane zebrane automatycznie posłużą nam do analizy statystycznej zachowań klientów na naszej stronie.

W jaki sposób Użytkownik może zmienić dane osobowe?

Użytkownik ma prawo wzglądu do swoich danych osobowych, żądania ich zmiany oraz usunięcia. W celu zmiany danych osobowych należy przesłać wiadomość mailową Administratorowi Danych Osobowych z podaniem zakresu zmian.

W jaki sposób chronione są informacje?

Informacje przechowywane są i przetwarzane przez infoDENT24.pl z zachowaniem odpowiednich środków bezpieczeństwa, spełniających wymagania polskiego prawa.

Czy dane osobowe są udostępniane innym podmiotom?

Platforma zawiera serwisy w których wprowadzane przez Użytkownika treści (np. komentarze, opinie, pytania itp.) stają się publicznie dostępne. Użytkownik może publikować swoje treści w tych serwisach jedynie po dokonaniu autoryzacji i sam decyduje o tym, jak mają one być podpisywane.

infoDENT24.pl na podstawie uzyskanych informacji sporządza zbiorcze zestawienia statystyczne, które są ujawniane osobom trzecim. Zestawienia takie nie zawierają danych pozwalających na identyfikację pojedynczych użytkowników.

W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, dane Użytkownika mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

W przypadku naruszenia Regulaminu Platformy, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, dane osobowe mogą zostać udostępnione organom wymiaru sprawiedliwości.

Prawo do wglądu, poprawienia i usunięcia informacji o Użytkowniku

infoDENT24.pl udostępnia każdemu Użytkownikowi wgląd, modyfikację i usunięcie posiadanych przez infoDENT24.pl danych osobowych o użytkowniku.

Prawo wyboru

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, a Użytkownik może dokonać wyboru czy i w jakim zakresie chce korzystać z usług Platformy i udostępniać informacje o sobie. Zapisanie się do Platformy jest dobrowolną decyzją Użytkownika i może on w każdej chwili zrezygnować i usunąć swój profil w całości lub części.

Zmiana polityki prywatności

infoDENT24.pl zastrzega prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

Wykorzystywanie "cookies"

Platforma może wykorzystywać cookies, które służą identyfikacji przeglądarki Użytkownika podczas korzystania z Platformy, aby infoDENT24.pl wiedział, jaką stronę wyświetlić Użytkownikowi. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych.

Pliki cookies są wykorzystywane przez infoDENT24.pl także w celach :

  • statystycznych (tworzenie statystyk dla potrzeb wewnętrznych infoDENT24.pl i w ramach współpracy z naszymi kontrahentami, w tym reklamodawcami);
  • związanych z prezentacją reklam w Platformie – w szczególności aby uniknąć wielokrotnej prezentacji temu samemu odbiorcy tej samej reklamy oraz w celu prezentacji reklam w sposób uwzględniający zainteresowania odbiorców;
  • związanych z ankietami przeprowadzanymi na stronach Platformy- w szczególności aby uniknąć wielokrotnej prezentacji temu samemu odbiorcy tej samej ankiety oraz aby prezentować ankiety w sposób uwzględniający zainteresowania odbiorców.

Kontakt

W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt korzystając z formularza kontaktowego na stronie kontaktowej.

POLECAMY W SERWISACH